Seri de filosofie si literatura antica: "Oedip Rege sau despre conditia umana" | Versuri.ro
Seri de filosofie si literatura antica: "Oedip Rege sau despre conditia umana" | Versuri.ro
spacer
spacer
spacer
Spacer
  Versuri.ro >> Evenimente >> Seri de filosofie si literatura antica: "Oedip Rege sau despre conditia umana"

Seri de filosofie si literatura antica: "Oedip Rege sau despre conditia umana"


Seri de filosofie si literatura antica: "Oedip Rege sau despre conditia umana"
Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate - ARCEN organizează marţi, 10 decembrie, începând cu ora 18.00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti, filială a Bibliotecii Centrale Universitare ,,Carol I", evenimentul „Oedip Rege sau despre condiţia umană”. 

Deschiderea evenimentului va fi marcată de lectura publică a celor mai reprezentative fragmente din tragedia „Oedip Rege”, care vor înlesni întâlnirea cu teme precum destinul, libertatea, problematica suferinţei şi a devenirii, înţelepciunea. La finalul lecturii, publicul va fi invitat să înţeleagă ce este tragedia greacă, cum se poate apropia omul de azi de textul antic, urmând ca mai apoi să fie lansată o dezbatere filosofică care va avea ca idee centrală condiţia umană.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului „Seri de filosofie şi literatură antică”, proiect care îşi propune să apropie pe cititorul contemporan de textele literaturii antice, încercând ca pe baza acestora să fie creată o dezbatere filosofică de actualitate.

Următoarele evenimente din cadrul proiectului „Seri de filosofie şi literatură antică” vor aborda texte precum „Orestia” de Eschil, „Iliada” şi „Odiseea” de Homer, „Metamorfoze” de Ovidiu şi alte asemenea repere ale literaturii şi filosofiei universale.

ARCEN invită publicul larg la o seară de reîntâlnire cu tragedia greacă, prin intermediul evenimentului „Oedip Rege sau despre condiţia umană”, la o conştientizare a reminiscenţelor anticului în contemporan şi la o redescoperire a lui Oedip - omul, care îşi asumă pasiunea pentru adevăr. 
       
Intrarea la eveniment este liberă, iar accesul se va face pe la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, str. Edgar Quinet, nr. 5-7.

Sursa: Asociaþia Românã pentru Culturã, Educaþie ºi Normalitate - 3 Decembrie, 2013Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :-)


Spacer
Spacer  Caută    cu Google direct


 Traducere automatăAutentificare
Close 


  spacer
Versiunea mobilă | RSS | Arhivă stiri | Arhivă cereri | Parteneri media | Resurse | Condiții de utilizare | Politica de confidentialitate | Contact
 
 

#   a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   x   y   z