# a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Versuri.ro >> Ştiri >> Pasha Parfeni participa cu "My Wine" la Eurovision 2020 - Republica Moldova

Pasha Parfeni participa cu "My Wine" la Eurovision 2020 - Republica Moldova

Pasha Parfeni participa cu "My Wine" la Eurovision 2020 - Republica Moldova

Pasha Parfeni revine în forţă pe scena Eurovision. Artistul a intrat în cursa pentru biletul spre Rotterdam cu o piesă compusă într-un stil, care îl defineşte şi care l-a consacrat drept avocat fidel al tradiţiilor naţionale şi ritmurilor etnice. Piesa My Wine scrisă împreună cu Vica Demici este simbolică pentru anul în care Republica Moldova a fost inclusă în topul celor 10 destinaţii gastronomice şi vinicole ale anului 2020 alături de Franţa, Australia şi Noua Zelandă. În clipul video lansat recent Pasha apare în port stilizat în cheie naţională cu elemente de dans popular alături de ansamblul folcloric Romaniţa şi fiind însoţit de personaje culese din obiceiurile etnice moldoveneşti. Clipul a fost filmat la Mileştii Mici, despre care comunitatea internaţională a aflat deja din cartea recordurilor Guiness ca fiind cea mai mare galerie vinicolă subterană din lume.

Autorii piesei îşi propun să ajungă la Rotterdam nu doar pentru a etala talentul indiscutabil şi vocea impecabilă a lui Pasha Parfeni. Ei şi-au propus un scop şi un impact mai provocator decât propria victorie, dorind să folosească scena din Rotterdam drept platformă de promovare a turismului moldovenesc şi, astfel, să contribuie la anularea clişeului, care ne defineşte drept cea mai săracă ţară din Europa.

E de menţionat că autorii nu sunt la prima colaborare. Acum un an Pasha Parfeni şi Vica Demici au scris o piesă dedicată parinţilor, cântată alături de orchestra Lăutarii şi maestrul Botgros. Piesa s-a bucurat de priză la public, adunînd peste o sută de mii de vizualizări, fapt care i-a făcut pe autori să concluzioneze că tandemul lor artistic e de bun augur şi poartă noroc la crearea hiturilor de succes. Ei sunt siguri că aceasta se va verifica şi pe scena europeană şi promit o prestaţie de care ţara noastră va fi mândră.

Amintim că Pasha a mai participat la Eurovision şi în 2012 unde s-a calificat în finală, ocupînd locul 5 în semi finală şi locul 11 în finala concursului internaţional.

Sursa: Versuri.ro - 6 Februarie, 2020