# a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Versuri.ro >> Evenimente >> Outernational Days

Outernational Days

Outernational Days
The Attic Magazine în parteneriat cu Control Club prezintă prima ediţie Outernational Days, un nou festival de world music ce va avea loc în Bucureşti, în perioada 1-3 iulie, în Grădina Uranus (str. Uranus 144) şi în Control Club (str. Constantin Mille 4). 

A fost pus în vânzare un număr limitat de bilete pentru toată durata festivalului, la preţul de 70 de lei, pe eventbook.

Evenimentul Outernational Days va aduce pe scena locală din România trupe şi artişti din întreaga lume, precum şi o serie de evenimente discursive. Vor avea loc concerte cu trupe şi muzicieni din Congo, Burkina Faso, Turcia, Egipt, USA şi România), DJ set-uri, conferinţe, performance-uri, filme documentare şi altele. Outernational Days îşi propune să definească mai concret termenul generic de "world music" sau "musique du monde", în căutarea aspectului autentic, original, specific şi mondial din muzica de azi.

Outernational este un termen relativ nou folosit în muzică şi muzicologie şi se referă la genuri de muzică actuală, contemporană, specifice unor subculturi sau periferii din spaţiul cultural ce nu se identifică în mod direct cu normele vestice / occidentale. Outernational se află la polul opus faţă de internaţional. Are propriile forme de promovare şi diseminare culturală care funcţionează şi la nivel global, chiar dacă de cele mai multe ori vin din periferii, atât culturale, cât şi geografice. Muzica asimilată ca fiind Outernational se regăseşte pe tot parcusul Asiei Mijlocii, în Estul Asiei, Africa, Europa de Est, inclusiv în România. 

Mişcarea Outernational se caracterizează în primul rând prin diversitatea muzicală, multe dintre trupe sau din artişti inspirându-se din muzica lor tradiţională sau din cultura specifică a comunităţii din care provin. Nu este un gen în sine, ci mai degrabă o platformă de promovare care funcţionează la nivel global. Suntem de părere că muzica a fost dintotdeauna o punte între culturi şi a legat medii de expresie diferite, iar pentru noi a fost important ca acest character specific muzicii să se regăsească în concertele pe care le propunem în cadrul Outernational Days. 

Data: 1-3 iulie
Bucureşti 
Locaţii: Grădina Uranus (str. Uranus 144) şi Control Club (str. Constantin Mille 4)

PROGRAM:


1 IULIE:
@ Grădina URANUS
Ore: 16.00 – 00.00
- Konono No1 (Congo)
- Idris Ackamoor & The Pyramids (USA)
- Maurice Louca (trio) (Egypt)
- Khidja (live) (RO)


@ Control Club
Ore: 23.00 – 06.00

Outernational x RBMA #1:

- Andy Votel (Finders Keepers / UK)
- Booty Carrell (B-Music / DE)
- The Attic Soundsystem (RO)

2 IULIE: 

@ Grădina URANUS
Ore: 14.00 – 00.00

- Baba Commandant & The Mandingo Band (Burkina Faso)
- Okay Temiz (TR) & Harry Tavitian (RO)
- Dan Armeanca live with band (RO)
- Raze de Soare (RO)

- A/V Live Performance: Rabih Beaini (LB) & Vincent Moon (FR)
- Lecture: Vincent Moon (FR) presents Petites Planètes


@ Control Club
Ore: 23.00 – 06.00

Outernational x RBMA #2:

- Rabih Beaini (Morphine Records / LB)
- Hisham Mayet (Sublime Frequencies / USA)
- DJ soFa (BE)
The Attic Soundsystem (RO)


3 IULIE: 

@ Grădina URANUS
Ore: 14.00 – 23.30

- Paradaiz Tape Maşina presents Novomatic & Marius Vişinescu (RO)
- Percussion workshop: Okay Temiz (TR)
- Panel discussion: 'The Outernational Condition'
- Kink Gong presents Gong of Cambodia & Laos

Sursa: The Attic Magazine - 15 Iunie, 2016