# a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Versuri.ro >> Ştiri >> O marcă tradițională românească pentru versuri românești: Bihor Couture

O marcă tradițională românească pentru versuri românești: Bihor Couture

O marcă tradițională românească pentru versuri românești: Bihor Couture
Ai fost în club şi ai ascultat muzică tradiţională românească? Dacă ţi s-a părut nefiresc să fredonezi versuri populare în blugi, află că a apărut o marcă tradiţională românească, numai bună pentru asemenea evenimente: BIHOR COUTURE.

De mai mulţi ani, marile case de modă se inspiră din tradiţiile și cultura altor ţări, fără sa acorde credit creatorilor originali. 

Stella McCartney a folosit motive tradiţionale africane în colecţia Primăvară/Vară 2018. Luis Vuitton a lansat o linie de cape inspirate de păturile purtate de triburile Besotho. Dior a creat o întreagă colecţie folosind un imprimeu identic cu acela al unei creatoare indiene. Nu mai demult de anul trecut, Tory Burch lansa o copie aproape identică a unui palton românesc din Oltenia, iar Dior includea în colecţia sa o vestă aproape identică cu o vestă românească din Bihor.  Această vestă este vândută de Dior cu 30.000 euro, însă nici măcar o mică parte din această sumă nu se întoarce la creatorii originali.

Beau Monde, o revistă de modă cu 100% conţinut original românesc, ia atitudine împotriva acestui fenomen, lansând BIHOR COUTURE, o marcă de haine românească, cu haine create de meșteri populari.

E normal să existe inspiraţie în alte culturi şi tradiţii, dar problema apare atunci când nu se dă credit creatorilor originali, ceea ce înseamnă că nimic nu se întoarce în comunităţile locale.

Pentru a păstra tradiţiile vii, Bihor Couture este un model de autenticitate românească, care îi ajută pe creatorii locali să îşi vândă creaţiile nu doar în ţară, dar şi în afara ei.

Noua marcă de haine BIHOR COUTURE este compusă 100% din creaţii autentice româneşti din judeţul Bihor şi pot fi achiziţionate pe www.bihorcouture.com.

Veste tradiţionale, paltoane, bluze şi fuste, toate făcute de mână de meşteri artizani locali, cu grijă şi atenţie pentru detalii şi pentru păstrarea tradiţiilor locale. Fiecare dintre aceste piese unicat nu fac decât să-ţi îmbogățească stilul, conferindu-i personalitate și un plus de originalitate. Tot de aici se poate achiziţiona şi vesta copiată de Dior, la un preţ de cel puţin 10 ori mai mic.