Nirvana - 20 de ani de la lansarea albumului Nevermind | Versuri.ro
Nirvana - 20 de ani de la lansarea albumului Nevermind | Versuri.ro
spacer
spacer
spacer
Spacer
  Versuri.ro >> Ştiri >> Nirvana - 20 de ani de la lansarea albumului Nevermind

Nirvana - 20 de ani de la lansarea albumului Nevermind


Nirvana - 20 de ani de la lansarea albumului Nevermind

Lansat in septembrie 1992, albumul semnat Nirvana, care a marcat si debutul trupei, i-a ridicat pe Kurt Cobain, Kris Novoselic si Dave Grohl de la statutul de trupa cult in Aberdeen, Washington, la purtatorii de cuvant ai unei generatii, reusind o transformare culturala si punand bazele unei noi revolutii muzicale. Ajungand pe primul loc pana la sfarsitul acelui an si atingand, in final, vanzari de 30 de milioane de copii in intreaga lume, Nevermind a devenit mai mult decat unul dintre cele mai de succes albume ale acelei perioade sau a oricarei perioade, in general. In calitatea sa de album ce a reusit sa readuca integritatea si pasiunea pentru muzica rock in fruntea topurilor, Nevermind s-a dovedit a fi o sursa de inspiratie unica pentru fani si muzicieni deopotriva, de-a lungul ultimilor doua decenii si va ramane, fara doar si poate, la fel pentru generatiile ce vor urma.

Cu ocazia aniversarii a douazeci de ani de la lansarea albumului Nevermind, Universal Strategic Marketing aduce in prim plan relansarea acestuia in diverse formate, demne de un astfel de material legendar. De la editii precum Super Deluxe-ul format din 4 CD-uri, 1 DVD, pana la editia standard digitala si in format de CD, remasterizat, relansarea aniversara a albumului Nevermind aduce ce este mai bun cu aceasta ocazie, incluzand si materiale rare, nelansate pana in prezent, B-side-uri, mixuri, sesiuni radio, raritati din studio, inclusiv concertul de Halloween din 1991, de la Paramount Theatre din Seattle.

Editia limitata Super Deluxe se ridica la nivelul asteptarilor, fiind una dintre cele mai ambitioase si cuprinzatoare colectii ale genului, cu un tiraj de doar 10.000 de unitati disponibile in America de Nord si inca 30.000 in intreaga lume. Editia Super Deluxe include pe langa albumul original, remasterizat si piese de studio si B side-uri, si prima lansare in intregime a demo-urilor inregistrate inainte de lansarea albumului Nevermind la Smart Studio ce apartinea producatorului Butch Vig, precum si inregistari ale repertitiilor  pentru piese ca "Smells Like Teen Spirit", "Come As You Are", "On A Plain" si alte melodii ce prind contur ascultandu-le. Editia Super Deluxe ofera si o noua perspectiva asupra albumului Nevermind, sub forma Devonshire Mixes: albumul, in forma sa produsa si mixata de Vig fata versiunea finala care a aparut pe piata si care era produsa de Vig si mixata de Any Wallace. Pentru a incheia aceasta editie de colectie, a fost inclus si show-ul amintit de la Paramount, din 1991, disponibil pentru prima data si exclusiv, pe CD si DVD (care include si cele patru clipuri lansate de pe albumul Nevermind), precum si o carte de 90 de pagini ce include fotografii rare sau in exclusivitate, documente si alte artefacte vizuale din perioada Nevermind.

Relansarea Nirvana – Nevermind – editia aniversara de 20 de ani este disponibila si in format deluxe ce include 2 CD-uri care contin albumul remasterizat, B-side-uri, sesiunile de la Smart Studio, repetitii si sesiunile de la BBC; in format vinyl, incluzand 4 LP-uri ce cuprind aceleasi 40 de piese de pe editia deluxe; editia standard CD remasterizat al albumului original si versiuni digitale ale editiilor standard si deluxe. Concertul de la Paramount, transferat de pe filmul de 16 mm, este singurul concert Nirvana filmat ca pelicula si va fi disponibil in high definition, 5.1 sunet surround si stereo si pe Blu-ray, precum si in format DVD.

 

Sursa: Universal Music Romania - 29 Iulie, 2011
Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :-)


Spacer
Spacer  Caută    cu Google direct


 Traducere automatăAutentificare
Close 


  spacer
Versiunea mobilă | RSS | Arhivă stiri | Arhivă cereri | Parteneri media | Resurse | Condiții de utilizare | Politica de confidentialitate | Contact
 
 

#   a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   x   y   z