Lulo Reinhardt in Romania, iunie 2012 | Versuri.ro
Lulo Reinhardt in Romania, iunie 2012 | Versuri.ro
spacer
spacer
spacer
Spacer
  Versuri.ro >> Evenimente >> Lulo Reinhardt in Romania, iunie 2012

Lulo Reinhardt in Romania, iunie 2012


Lulo Reinhardt in Romania, iunie 2012
Stranepotul figurii legendare a jazzului, Django Reinhardt concerteaza in cadrul  celei de a VI –a editii International Romani Art Festival 
 
 
Odata cu ce-a de-a sasea editie a festivalului, IRAF se aseaza in capitala. Bucurestiul va gazdui astfel in perioada 7-10 iunie urmatoarea editie a unuia dintre cele mai mari si mai complexe evenimente culturale de gen din lume.
 
Recunoscut si premiat la nivel international, IRAF aduce in cele 4 zile ale sale peste 30 de activitati felurite, reunind in programul sau reprezentatii artistice si de mestesug din toate genurile si formele de la muzica, dans, teatru, film, fotografie, moda, lansari de carte, pana la prestatii stradale, targuri de mestesugari si activitati pentru persoanele private de libertate, la acestea adaugandu-se numeroase actiuni de informare si implicare sociala (dezbateri, mese rotunde, workshopuri, etc) si activitati dedicate copiilor. Totul intr-un mediu multicultural, dinamic si surprinzator, care urmeaza sa aduca in fata publicului lucrari, reprezentatii, initiative si oameni de valoare din nu mai putin de 11 tari.
 
Pastrand standardele de excelenta cu care festivalul si-a obisnuit publicul, ce-a de-a sasea editie a IRAF anunta ca prim headliner al evenimentului pe nimeni altul decat Lulo Reinhardt, un maestru al chitarii acustice intr-un proiect de jazz exceptional, care face cinste mostenirii muzicale a faimosului Django Reinhardt, al carui descendent direct este artistul. Programat pentru seara de 10 iunie, Lulo Reinhardt Project soseste pentru prima data in Romania, aducand pe scena IRAF o experienta muzicala cum rar intalnesti.
 
Lulo Reinhardt Project- Germania
 
Lulo Reinhardt este o aparitie muzicala de prim rang, distingandu-se prin autenticitatea si identitatea sa bine conturata. Criticii si fanii subscriu ca nu doar descendenta artistului- stranepot al faimosului Django Reinhardt, il apropie pe acesta de legenda muzicala, ci si propriul sau geniu artistic si iscusinta sa in a transmite acest talent unic cu o usurinta aparent lipsita de efort. 
 
Fidel traditiei familiei, Lulo si-a dedicat intrega viata muzicii. La varsta de 5 ani tatal sau Bawo ii pune pentru prima data in mana chitara. Nu avea nici 12 ani cand deja canta alaturi de verii sai in sextetul din Koblenz Mike Reinhardt.  In timp, artistul isi extinde orizonturile, avantandu-se in muzica altor culturi si dezvoltandu-si un stil propriu, la fel de iubit de publicul sau. Astazi, proiectul Lulo Reinhardt exploreaza in prestatiile sale o fuziune de stiluri, incluzand flamenco, jazz brazilian si latin. Pastrand marca sa personala, muzica Lulo Reinhardt onoreaza insa mereu influentele radacinilor sale rome. 
 
Numele sau a castigat treptat recunostere internationala, artistul ajungand sa fie invitat pe scena a numeroase evenimente majore si avand turnee extensive in Europa, Canada, Statele Unite si Australia.
 
".. cel mai bun concert de chitara acustica pe care l-am auzit vreodata…” John Shand. The Sydney Morning Herald
 
Muzica lui Lulo Reinhardt dezvaluie entuziasmul sau pentru virtuozitate si spontaneitate in acelasi timp, o profunda melancolie si nostalgie- mai mult imaginatie decat realitate. (Manuel Dominguez, Nubenegra/Madrid)
 
www.lulo-reinhardt-project.de/
 
 
International Romani Art Festival este un eveniment organizat de Asociatia Culturala TURN, in colaborare cu BuBu Bookinghouse and Events.
 
Recent, IRAF a fost premiat in cadrul Galei Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011, numarandu-se printre cele 36 de proiecte europene de impact major selectate din peste 1800 de aplicanti. De menţionat este faptul că a fost singurul proiect cultural care a urcat pe podium, spre deosebire de restul celorlalte, venite exclusiv din domeniul social. 
 
In 2010, the Guardian- UK numeste IRAF printre acele evenimente care dau “o noua fata Romaniei”. Anul 2011 a adus noi recunosteri international ale proiectului. Posterele IRAF au fost expuse in primavara  2011 timp de 2 saptamani la parlamentul vienez in cadrul unui eveniment cultural major al orasului, imaginea festivalului fiind aleasa de organizatori printre exemplele de "cea mai buna practica" in ceea ce priveste initiativele care vizeaza cultura roma din intreaga Europa, datorita perspectivei sale inovative si lipsite de stereotip. 
 
In Februarie 2011 IRAF a fost unul dintre cele doar 4 festivaluri de arta roma de pe continent invitate la primul Seminar European de Cultura Roma organizat in Spania, Caceres, numarandu-se astfel printre aceste putine evenimente recunoscute ca reprezentative in randul festivalurilor de cultura din lumea roma din Europa.
 
Festivalul a fost premiat cu mentiune la sectiunea cultura in cadrul Galei Societatii Civile în 2007 iar Agentia Nationala pentru Tineret prin Directia Judeteana de Tineret Timis i-a oferit Premiul Special, recunoscandu- l ca unul dintre cele mai bune proiecte de tineret ale anului 2008.
Parteneri: Policy Center for Roma and Minorities, Romano Butiq, ActiveWatch- Agentia de Monitorizare a Presei, ADIS – Asociatia pentru Dezvoltare şi Incluziune Sociala, LEAP – Link Education and Practice, Institutul National Pentru Studerea Holocaustului din Romania “Elie Wiesel”, ARDOR – Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica, AIPD – Asociatia pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiente, Complexul National Muzeal Astra, Romawood – Cultural Association, Camera de Comert si Industrie EUROASIA.  
Parteneri media: Radio Guerrilla, 24 FUN, Oops Media.
 
Mai multe informatii despre IRAF gasesti pe  www.iraf.ro
 
 

 
Sursa: iraf.ro - 9 Martie, 2012
Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :-)


Spacer
Spacer  Caută    cu Google direct


 Traducere automatăAutentificare
Close 


  spacer
Versiunea mobilă | RSS | Arhivă stiri | Arhivă cereri | Parteneri media | Resurse | Condiții de utilizare | Politica de confidentialitate | Contact
 
 

#   a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   x   y   z