Lansare 6 iunie 2015: Albumul I M E N S al trupei E.M.I.L. | Versuri.ro
Lansare 6 iunie 2015: Albumul I M E N S al trupei E.M.I.L. | Versuri.ro
spacer
spacer
spacer
Spacer
  Versuri.ro >> Evenimente >> Lansare 6 iunie 2015: Albumul I M E N S al trupei E.M.I.L.

Lansare 6 iunie 2015: Albumul I M E N S al trupei E.M.I.L.


Lansare 6 iunie 2015: Albumul I M E N S al trupei E.M.I.L.
I M E N S, cel de-al patrulea album al trupei de punk-rock E.M.I.L., este distribuit de Universal Music Romania și a fost produs de Marius Costache - Studio 148. Discul va fi lansat în data de 6 iunie, la Colectiv.

Prețul biletului va fi de 25 de lei (presale, începând de azi, disponibil aici: //smarturl.it/bilete-EMIL-imens), respectiv 30 de lei, la Colectiv, în seara evenimentului.

Sub umbrela unei mari case de discuri

Vlad Buşcă, reprezentantul Universal Music Romania, spune despre colaborarea cu E.M.I.L.: “Fără a ne propune acest lucru neapărat, s-a întâmplat ca, în ultimul an, Universal Music Romania să colaboreze cu multe formaţii din sfera rock şi metal underground. În sensul în care underground-ul ar fi opusul mainstream-ului. În ordine cronologică, sub acoperişul Universal s-au lansat albumele celor de la Aura, Up To Eleven, 9.7 Richter, RoadkillSoda, Breathelast, Aeon Blank sau Kempes. Albume foarte bine primite de public dar şi de critici. Ne bucurăm să ajutăm formaţii – cele pe care noi le apreciem – să facă pasul de la statutul de independenţi şi DYI, la cel de formaţie care beneficiază de ajutorul unei case de discuri importante, fără a îngrădi în vreun fel exprimarea artistică.”

Vlad Buşcă este de părere că artiştii trebuie să facă în continuare ceea ce ştiu ei cel mai bine, adică muzică. În timp ce casa de discuri îi ajută cu restul de activităţi necesare, totuşi, într-o industrie muzicală mereu în schimbare. Activităţi cum ar fi: promovarea şi distribuţia albumelor în format fizic şi digital către retailer-ii clasici (Cărtureşti, Media Galaxy şi alte magazine de specialitate), către magazinele online (Getmusic.ro, eMag.ro) sau la nivel internaţional, către platformele digitale de download (iTunes, Amazon, Google) sau streaming (Deezer, Zonga, Google, Tidal, Spotify, Youtube).

E.M.I.L. - maşină de hit-uri

“Acestea fiind spuse, şi pentru că acum este vorba despre E.M.I.L., ni s-a părut natural şi firesc să fim interesaţi de o colaborare cu aceşti băieţi, pe care se întâmplă să îi cunoaştem de multă vreme, atât la nivel profesional cât şi personal”, continuă Vlad Buşcă, de la Universal Music Romania. “Dacă mai era nevoie, audiţia albumului I M E N S ne-a confirmat încă o dată că E.M.I.L. rămâne aceeaşi maşina de hit-uri şi refrene, cu o atitudine şi o energie ce fac o formaţie să se evidenţieze foarte clar în scena actuală. Dar suntem siguri că acest nou album al trupei va avea un impact major asupra fanilor vechi sau noi ai genului şi va rămâne în cartea de istorie a punk-rock-ului românesc.”


Producătorul noului album îi știe pe E.M.I.L. de pe vremea AtomicTV

Albumul I M E N S a fost produs de Marius Costache - Studio 148. Acesta este cunoscut pentru munca sa alături de trupe precum Coma, Lake Of Tears, Ministry of Wolves, White Walls, Breathelast, Travka sau Lucia.

“Îi știu pe E.M.I.L. încă de pe vremea Copacilor înfloriți, ce rula non-stop pe AtomicTV la un moment dat și sincer am cam pierdut legătura cu ei de-atunci, deși piesa îmi plăcea la momentul respectiv”, îşi aminteşte Marius Costache. “M-au găsit în 2015 cu dorința de a face un album modern și actual, cu un sound mai greu și definit, dar care să păstreze și din elementele deja clasice E.M.I.L.”.

Producătorul spune că s-a lucrat mult în studio. S-a încercat găsirea unor sunete și texturi diferite pentru fiecare piesă în parte, precum și crearea de stări și de momente speciale. Toate acestea, coroborate cu păstrarea unui numitor comun punk-rock.

“Cred că a fost o surpriză plăcută de ambele părți să descoperim că ne intersectăm pe alocuri și la gusturi muzicale sau viziune asupra muzicii”, continuă Marius Costache. “Iar I M E N S reprezintă un efort comun și conștient de a crea un album matur în urma căruia am rămas și cu noi prieteni. Mă bucur că au avut încredere totală în mine și m-au lăsat să îmi fac de cap pe alocuri cu momente care nu se găseau până acum în muzica lor. Sper ca fanii lor să asculte albumul cu mintea deschisă.”

E.M.I.L. - living the good life provided by punk

Înfiinţată în anul 2000, E.M.I.L. este una dintre cele mai longevive şi mai cunoscute trupe de punk-rock din România. Formația a urcat pe scenele tuturor festivalurilor importante din ţară: B’ESTFEST (Bucureşti), Stufstock (Vama Veche), Tuborg live (Costineşti), TopT (Buzău) şi altele. În 2007, E.M.I.L. au concertat în deschiderea concertului legendarei trupe americane de punk-rock NOFX.

Albumele lansate de trupa E.M.I.L. sunt: Cocktail Verde - martie 2003, Rom, Fum şi Vanilie - noiembrie 2005 și Ştiu, ţi se pare absurd... - iulie 2009.

I M E N S, cel de-al patrulea disc al formației, va fi lansat pe 6 iunie printr-un concert în Club Colectiv (str. Tăbăcarilor nr. 7). Mai multe amănunte despre acest eveniment, pe pagina de Facebook.

Sursa: Universal Music Romania - 19 Mai, 2015Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :-)


Spacer
Spacer  Caută    cu Google direct


 Traducere automatăAutentificare
Close 


  spacer
Versiunea mobilă | RSS | Arhivă stiri | Arhivă cereri | Parteneri media | Resurse | Condiții de utilizare | Politica de confidentialitate | Contact
 
 

#   a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   x   y   z