Iris, Vita de Vie si Nicu Alifantis la Pro Istoria Fest – Muzeul Golesti, judetul Arges | Versuri.ro
Iris, Vita de Vie si Nicu Alifantis la Pro Istoria Fest – Muzeul Golesti, judetul Arges | Versuri.ro
spacer
spacer
spacer
Spacer
  Versuri.ro >> Evenimente >> Iris, Vita de Vie si Nicu Alifantis la Pro Istoria Fest – Muzeul Golesti, judetul Arges

Iris, Vita de Vie si Nicu Alifantis la Pro Istoria Fest – Muzeul Golesti, judetul Arges


Iris, Vita de Vie si Nicu Alifantis la Pro Istoria Fest – Muzeul Golesti, judetul Arges
In acest weekend, 25-26 august, atmosfera de sarbatoare va cuprinde Muzeul Golesti, din judetul Arges. Pro Istoria Fest, festivalul ce pune muzica prezentului in slujba trecutului, va poposi aici pentru 2 zile de concerte si activitati traditionale argesene.

Cei care vor ajunge la final de saptamana la Golesti vor avea parte de mai multe surprize cu iz local. In timpul zilei, publicul va putea lua parte la diverse ateliere de traditii si obiceiuri din Arges: pictura pe icoane, sculptura in lemn, dar si dogarit, unul dintre cele mai populare mestesuguri locale. Mestesugari priceputi isi asteapta vizitatorii cu papusi, aranjamente florale, jucarii, figurine de turta dulce si multe alte bunatati.

Evenimentele incep in ambele zile cu ansambluri de muzica populara vestite in zona. Sambata, 25 august, invitatii Asociatiei Star Education vor fi nume cunoscute din muzica romaneasca: trupa Vita de Vie, care va oferi publicului un show acustic, Vasile Seicaru, Nicu Alifantis si Zan, Ad-hoc si Trupa de teatru Zurli.

Duminica, 26 august, atelierele traditionale vor continua la Muzeul Golesti, urmate de o noua serie de concerte cu Alina Manole & band si Mihai Margineanu. Celebra cunoscuta trupa Iris va incheia cea de-a doua zi de festival.

Concertele incep zilnic la ora 16:00. Intrarea este libera!

"Muzeul Golesti isi merita pe deplin locul in circuitul Pro Istoria Fest, pentru ca este unul dintre cele mai importante complexe muzeale din Romania. Sunt multe lucruri ce nu sunt cunoscute de romani legate de istoria si de valorile nationale, asa cum este si faptul ca la Muzeul Golesti a fost infiintata prima scoala in limba romana din Tara Romaneasca, unde erau primiti toti copiii, indiferent ca erau bogati sau nu. Fiecare dintre locurile pe care le vizitam are povestea sa si ne bucuram sa putem impartasi toate aceste povesti prin intermediul Pro Istoria Fest, cu toti cei care vor afle mai multe despre istoria Romaniei" a declarat Zoli Toth, membru al trupei Sistem, presedinte al Asociatiei Star Education - organizator al Pro Istoria Fest.
 
Muzeul Golesti a fost infiintat de catre Regele Carol al II-lea sub numele de Muzeul Dinicu Golescu, pe data de 7 iunie 1939, sub numele de Muzeul Dinicu Golescu si s-a dezvoltat de-a lungul anilor cu noi expozitii care reflecta atat istoria familiei, cat si istoria culturii si civilizatiei traditionale argesene. 
 
Festivalul Pro Istoria Fest, un proiect al Asociatiei Star Education, doreste sa aduca in atentia publicului obiectivele cultural-istorice si turistice aflate pe teritoriul Romaniei, printr-o serie de evenimente de inalta tinuta culturala si artistica. Lista evenimentelor din acest an cuprinde Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Golesti, Cetatea Enisala, Sighisoara, Sarmisegetusa, dar si alte 3 cetati incluse déjà de anul trecut in circuit: Cetatea Rasnov, Cetatea Poenari si Targoviste. Festivalul a debutat in septembrie 2011 la Curtea Domneasca de la Targoviste. Au urmat apoi, in octombrie 2011, Cetatea lui Vlad Tepes de la Poenari si Cetatea Rasnov. In 2012, Pro Istoria Fest a avut loc pana in acest moment la Cetatea Enisala, Cetatea Rasnov si Sarmizegetusa Ulpia Traiana, cele trei evenimente adunand peste 35.000 de spectatori. Mai multe detalii pe www.proistoriafest.ro si pe www.facebook.com/proistoriafest.  

Sursa: Asociatia Star Education - 22 August, 2012Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :-)


Spacer
Spacer  Caută    cu Google direct


 Traducere automatăAutentificare
Close 


  spacer
Versiunea mobilă | RSS | Arhivă stiri | Arhivă cereri | Parteneri media | Resurse | Condiții de utilizare | Politica de confidentialitate | Contact
 
 

#   a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   x   y   z