# a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Versuri.ro >> Ştiri >> Ianna Novac - Folklorica

Ianna Novac - Folklorica

Ianna Novac - Folklorica
Dupa ce anul trecut a surprins pe toata lumea lansand videoclipul la binecunoscuta arie de opera ”Una furitva lagrima”, videoclip ce este difuzat pe C Music Tv (Classical Music Tv) de la Londra, anul acesta, de 1 Decembrie, soprana pop-opera , Ianna Novac a ales sa surprinda din nou pe toata lumea cu un colaj de cantece romanesti celebre. 

Artista a pregatit special pentru Ziua Nationala a Romaniei aceasta productie muzicala spectaculoasa, in care vocea calda a sopranei se imbina armonios cu orchestratia clasica pe ritmuri moderne, dar si cu influntele orientale care se regasesc in variantele originale ale pieselor care stau la baza colajului: “Lume, lume”, “Pana cand nu te iubeam” si “Mocirita”. 

"Pana acum, am avut ocazia sa cant in toate limbile pamantului, iar fiecare popor are farmecul lui din punct de vedere muzical. Insa, orice as canta si in orice limba, eu simt romaneste si asta nu se va schimba niciodata. De Ziua Nationala a tarii mele am considerat ca nu e nimic mai potrivit decat un colaj cu piese nemuritoare, atat de iubite de romani. Mi-am dorit foarte mult sa pastrez influentele orientale ale originalului din creatiile lui Anton Pann sau din lucrarile folclorice interpretate de Maria Tanase, dar abordarea interepretarii sau a orchestratiei este noua, originala, intr-o maniera proprie, adaptata genului pop-opera. A sosit timpul sa celebrez muzica traditionala romaneasca, iar aceasta piesa sa o fac auzita in toata lumea ”, a marturisit Ianna.