Gala Aniversara - Zamfir 50 | Versuri.ro
Gala Aniversara - Zamfir 50 | Versuri.ro
spacer
spacer
spacer
Spacer
  Versuri.ro >> Evenimente >> Gala Aniversara - Zamfir 50

Gala Aniversara - Zamfir 50


Gala Aniversara - Zamfir 50
În data de 31 mai 2014, la Ateneul Român, începand cu orele 19:30, biroul de management al maestrului Gheorghe Zamfir, organizează Gala Aniversara "Zamfir - 50 de ani pe scena"
 
 
 
Gala va fi un eveniment festiv complex, care va cuprinde expozitii, spectacol cu 150 de artisti pe scena, decernari de premii si distincţii, sesiune de autografe şi momente cu invitaţi speciali. In cadrul galei vor fi prezente atât pesonalitati artistice din ţară şi străinatate cît şi membri marcanţi ai Academiei Romane şi ai instituţiilor statului, diplomati şi oficialitati.

Gala Aniversară se doreşte a fi un eveniment de o reală valoare culturală, care să pună în lumină, nivelul artistic şi cariera de peste 5 decenii a celui mai renumit şi apreciat artist român, la nivel internațional, din toate timpurile. 

Ne place să credem că, Gheorghe Zamfir, împreună cu muzica sa, pot fi asimilate ca exponente naționale, de patrimoniu.  

În foaierul Ateneului Român vor fi expuse lucrări personale ale maestrului Gheorghe Zamfir, ca: viniluri, cd-uri, picturi, discuri de aur şi de platină, postere, care, împreună, să ilustreze dimensiunea artistică şi aportul artistului Gheorghe Zamfir, în cultura română.

Se vor acorda distincții si onoruri, fiecare artist invitat având ocazia, în cadrul spectacolului omagial, să-si prezinte momentul de felicitare, printr-un act artistic.  

După aproximativ doua ore şi jumătate de plin spectacol, televizat, evenimentul se va încheia cu un dineu şi o sesiune specială de autografe.

Alături de maestrul Gheorghe Zamfir, dintre artiştii invitați, care şi-au anunțat deja prezența, se pot enumera: 

Grigore Leşe - Artist popular, doctor în muzică. Interpretează scenic Doina - matricea muzicală a românilor, inclusă în Patrimoniul UNESCO. 
    
Dan Puric - Personalitate artistică extrem de efervescentă a teatrului românesc, Dan Puric este distins cu numeroase premii şi onoruri pentru activitatea sa culturală. 

Nicolae Licareț - Critica de specialitate a apreciat mereu favorabil arta lui Nicolae Licareţ, caracterizându-l ca „un mare pianist şi muzician”. 
     
Dumitru Fărcaş - Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj i-a decernat lui Dumitru Fărcaş titlul de Doctor Honoris Causa. 

Ștefan Popa - Popas - La 19 ani a fost descoperit de Henri Coursaget, primul preşedinte UNESCO. Peste 200 de şefi de state şi guverne au portrete semnate Popas. În prezent este cetăţean de onoare în 26 de oraşe din ţară, unde a obţinut 100 de premii.

Vlad Miriţă – În anul 2004  câştigă Premiul FIDOF  la Festivalul Internațional de muzică pop, Slaviansky Bazaar Vitebsk din Belarus. Împreună cu Nico  a reprezentat România la Concursul Internațional EUROVISION 2008, din Belgrad.
 
Invitați din afara țării sunt Eugen Sârbu și sora sa Carmina Sârbu.
 
Carmina Sârbu este cunoscuta lumii muzicale internationale ca o pianista de exceptie, „de o distinsa sensibilitate si cu o tehnica stralucitoare” asa cum o aprecia cunoscutul critic muzical Dominic Gill in cotidianul londonez Financial Times. A concertat pe toate continetele in cele mai prestigioase sali din lume: Londra – Royal Festival Hall, Queen Elizabeth Hall, Barbican Hall, Paris –Salle Gaveau, New York –Natiunile Unite si Radio New York, Viena – Musikverein, Madrid –Teatro Real si nu numai.

Violonistul Eugen Sârbu – Eugen Sarbu si George Enescu sunt singurii violonisti romani care au onoarea de a fi prezentati in celebrul “Oxford Dictionary of Music.

Gheorghe Zamfir - Autor a peste 300 de lucrări în stil folcloric, cameral, coral, vocal, instrumental şi simfonic, Gheorghe Zamfir a desfăşurat o asiduă activitate ca profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a creat prima catedră de nai din lume, continuând să concerteze pe scenele cele mai prestigioase cu orchestre simfonice, camerale, recitaluri cu pian sau orgă, ori cum grupul folcloric impunându-se de peste cinci decenii ca unul din cei mai mari artişti ai lumii. În Turcia este declarat cel mai popular compozitor şi artist al secolului XX.

În 2004 interpretarea melodiei “Păstorul Singuratic” este folosită de regizorul Tarantino în filmul “Kill Bill”.

A vândut peste 120 milioane de discuri pe tot mapamondul, are peste 160 de albume înregistrate și a caștigat 90 de discuri de aur și platină. Este singurul artist român care a castigat doua discuri de aur in SUA si un disc de aur in Ungaria, palmares care nu a fost realizat de niciun alt român până în prezent.
 
Maestrul Gheorghe Zamfir va fi acompaniat de Orchestra „Zamfir 50” si corul Accoustic, sub conducerea talentatului dirijor de la Opera Romana, Daniel Jinga.
 
Gala este deschisa publicului, iar biletele se pot achizitiona de pe www.myticket.ro, din reteaua de magazine Diverta, de la Magazinul Muzica, Libraria "Mihai Eminescu" si de la casieria Salii Palatului.

Sursa: Management Gheorghe Zamfir - 28 Martie, 2014
Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :-)


Spacer
Spacer  Caută    cu Google direct


 Traducere automatăAutentificare
Close 


  spacer
Versiunea mobilă | RSS | Arhivă stiri | Arhivă cereri | Parteneri media | Resurse | Condiții de utilizare | Politica de confidentialitate | Contact
 
 

#   a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   x   y   z