# a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Versuri.ro >> Ştiri >> Florin Serban la Cinemart

Florin Serban la Cinemart

Florin Serban la Cinemart
Proiectul cinematografic “Îmi curgi prin vine”, în regia lui Florin Şerban şi produs de Fantascope, va participa la cea de-a 29-a ediţie a Cinemart Co-Production Market (29 ianuarie - 1 februarie), din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Rotterdam. Proiectul, aflat acum în dezvoltare, reprezintă cel de-al doilea film de lung metraj ficţiune ce va fi regizat şi scris de Florin Şerban. “Îmi curgi prin vine” e povestea de dragoste a doi oameni pe care îi desparte totul, dar care se caută şi se găsesc.

Cinemart este cea mai veche şi una dintre cele mai mari şi prestigioase pieţe de co-producţie din lume. La ediţia aceasta au fost selectate 36 de proiecte din cele 465 de aplicaţii, iar “Îmi curgi prin vine” reprezintă singurul scenariu din Europa de Est ales de comisia evenimentului. Echipei care va reprezenta proiectul i-au fost organizate întâlniri cu potenţiali co-producători, agenţi de vânzări, distribuitori şi finanţatori din Europa, printre care se numără şi unele dintre cele mai importante companii din domeniu, precum Gaumont, MK2, ZDF/ARTE şi BAC Films. 

Fantascope, casa de producţie înfiinţată de Florin Şerban, a câştigat la cea mai recentă sesiune de concurs organizată de Centrul Naţional al Cinematografiei un credit direct de 845.000 RON pentru filmul "Îmi curgi prin vine".  “Fondurile obţinute de la CNC sunt doar primul pas în asigurarea bugetului pentru realizarea filmului, şi obţinerea unor finanţări din afara României este esenţială pentru a reuşi să începem producţia filmul în primăvara anului 2013. Platforma oferită de Cinemart e perfectă pentru o astfel de încercare şi sper să găsim noi parteneri pentru producţia filmului printre cele 51 de companii care au solicitat întâlniri cu noi”, declară Florin Şerban.

Florin Şerban a obţinut în 2010, cu debutul său în regie, pelicula "Eu când vreau să fluier, fluier", Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint şi premiul "Alfred Bauer" la Festivalul de Film de la Berlin. În plus, lung-metrajul a fost distribuit în 20 de teritorii şi a fost filmul autohton cu cel mai mare număr de spectatori în sălile de cinematograf din România în anul 2010.

Deplasarea la Rotterdam a echipei proiectului “Îmi curgi prin vine” a fost susţinută financiar de către Institutul Cultural Român.

Sursa: fantascopefilms.ro - 26 Ianuarie, 2012