# a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Versuri.ro >> Evenimente >> Concert tribut Amy Winehouse

Concert tribut Amy Winehouse

Concert tribut Amy Winehouse

In deschidere: Paula Seling, Rona Hartner, Maria Radu

Proiectie video: „I Told You I Was Trouble: Amy Winehouse Live From London (2007)”

Pe 23 august va avea loc un eveniment-tribut in memoriam Amy Winehouse, in Piata George Enescu din Bucuresti. In deschidere, de la ora 20.00, Paula Seling, Rona Hartner si Maria Radu vor aduce in fata publicului propriile versiuni ale celor mai faimoase hituri semnate de diva britanica, iar de la ora 21.30 va fi proiectat pentru public DVD-ul „I Told You I Was Trouble: Amy Winehouse Live From London (2007)”. Evenimentul este organizat de Events, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti si Universal Music Romania. Accesul este gratuit.

Viata rock 'n' roll s-a dovedit fatala multor artisti, dar putini au captat in asemenea masura atentia publicului precum controversata Amy Winehouse. Vocea nazala, spiritul ascutit, licentios, talentul urias si felul ei diferit de a fi, adesea neinteles, pana si imperfectiunile combinate cu vulnerabilitatea atat de aparenta i-au adus la picioare sufletele a milioane de fani. Muzica sa a vorbit oamenilor atat de convingator incat cele doua discuri ale sale, „Frank” si „Back to Black”, s-au vandut pana acum in peste 12 milioane de exemplare in intreaga lume. La exact o luna de la disparitia sa fulgeratoare, trei dintre cele mai frumoase voci feminine romanesti, Paula Seling, Rona Hartner si Maria Radu aduc un omagiu acestei fascinante figuri a muzicii pop, o imagine in oglinda a lui Kurt Cobain, al carui deces, in 1994 (de asemenea, la 27 de ani) a fost precedat de abuzul de droguri si de frustrarea fata de succesul caruia nu putea sa-i faca fata.

Paula Seling: „De cand ma stiu, am fost fan… Janis Joplin! Amy Winehouse este, cred eu, un fel de Janis Joplin a ultimei  generatii. Cu bunele si cu relele acumulate intre timp. Multe se pot spune in contradictoriu, probabil. Dar un lucru este cert: muzica ei va ramane. Gestul nostru de acum nu este decat un mic omagiu adus unei artiste cu destin tragic, care se alatura celebrei galerii care ii reuneste pe Jimi Hendrix, Janis Joplin si Jim Morrison.”

Rona Hartner: "Sunt foarte incantata ca cineva a avut ideea asta si emotionata ca m-a avut in vedere pentru realizarea ei. Am fost realmente afectata de disparitia terestra a lui Amy. N-am putut dormi timp de o saptamana pentru ca o visam mereu venind la mine si cerandu-mi sa ma tatuez cu numele ei. I-am facut slujbe de pomenire la biserica la care merg eu in Paris si, totusi, simteam ca ii sunt inca datoare intr-un fel. Am reinceput sa-I ascult/cant piesele cu alta atentie si iata ca Cineva Acolo Sus a aranjat lucrurile in asa fel incat sa pot transmite unui public (culmea, din tara mea natala!) ce imi spune acum muzica ei” spune Rona Hartner, care va veni special de la Paris pentru acest eveniment.

Maria Radu: “Cand am descoperit-o am fost socata. Intr-o lume muzicala in care se pune accentul numai pe imagine, Amy Winehouse reprezenta talentul pur.... o voce inconfundabila, personalitate puternica si mult feeling. O pun pe aceeasi treapta cu marile voci ale lumii: Aretha Franklin, Etta James, Whitney Houston … Pentru mine ramane unica.”

DVD-ul „I Told You I Was Trouble: Amy Winehouse Live From London (2007)” include piese de referinta de pe albumul de debut al lui Amy Winehouse, „Frank”, si, de asemenea, de pe „Back to Black”: "You Know I'm No Good," "Tears Dry On Their Own", "Valerie", „Rehab” si multe altele. Este un recital emotionant de aproape 60 de minute de concert live, inregistrat la Londra, la Sheperd's Bush Empire.

Sursa: Universal Music Romania - 10 August, 2011