# a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Versuri.ro >> Evenimente >> Concert Lepa Brena la Timisoara, 15 iunie 2012

Concert Lepa Brena la Timisoara, 15 iunie 2012

Concert Lepa Brena la Timisoara, 15 iunie 2012
Un show indelung asteptat si dorit se va concretiza in acest an pe stadionul din Timisoara.
In parteneriat cu Unik Show si Asociatia “Banat Art”, Asociatia Culturala Maria Domina a semnat contractul cu cea mai in voga artista din Serbia, LEPA BRENA pentru a concerta in data de 15 iunie, pe Stadionul Dan Paltinisanu, in acelasi loc in care, in urma cu 28 de ani, binecunoscuta solista a scris o pagina importanta in istoria carierei sale. Evenimentul din anul 1984 a fost singurul concert din Romania comunista, la care a participat o vedeta internationala in fata a  peste  40.000 de spectatori.
 
Revenirea divei LEPA BRENA la Timsoara va fi cu certitudine una dintre cele mai spectaculoase momente concertistice din ultimii ani.
Lepa Brena este cea mai bine vanduta solista din istoria Blacanilor, cuantumul vanzarilor depasind 30 de miloane de discuri in intreaga lume. Împreună cu orchestra sa, au fost printre primii artisti care au combinat muzica populară iugoslavă tradiţională cu cea modernă, pop, inregistrand un succes urias.
Concertul de la Timisoara face parte din turneul de promovare al celui mai recent material discografic “Zacarani krug”, turneu ce a debutat la inceputul acestui an in Germania.  Alaturi de orchestra sa, Slatki greh ("Dulcele păcat"),”Frumoasa Brena” va interpreta atat melodiile de succes lansate in anii ’80 – ’90 precum „Èaèak, Èaèak”, „Mile voli disko”, „Okreæeš mi leða”, „Sanjam”, „Èik pogodi”, „Dva dana”, „Izdajice”, „Ti si moj greh” sau „Ti me podseæaš na sreæu“,dar si multe alte piese incluse pe noul sau album. 

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile la preturi diferite in functie de categoria de loc , respectiv cat.I – 150 lei, cat.II – 100 lei si cat.III – 80 lei.
Acestea pot fi achizitionate de la Sala Capitol si Teatrul National din Timisoara dar si online prin www.eventim.ro si www.vreaubilet.ro.  

Lepa Brena si trupa Slatki greh ("Dulcele păcat") au debutat in anul 1982, avand un succes surprinzator cu primul album, lansand hiturile "Èaèak, Èaèak," si "Ljubi me, Omere." In acelasi an mai lanseaza un album avand un succes impresionant cu melodiile "Mile voli disko", "Duge noge" si "Dama iz Londona". In 1984 Lepa Brena se intoarce cu un nou album "Bato,Bato". Noua imagine, mai sexy a interpretei, alaturi de un  stil  de  muzica  mai  "rafinat"  o aduc pe culmi inalte ale succesului.
 
In urmatorii trei ani, ea mai scoate trei albume lansand hiturile "Šeik," "Maèe moje," "Ne¾na ¾ena," "Miki, Miæo," "Okreæeš mi leða" si multe altele. In plus realizeaza o colaborare cu alt cantaret faimos din Serbia,Miroslav Ilic. Doua dintre melodiile realizate cu Ilic au fost "Jedan dan ¾ivota" si controversata piesa "®ivela Jugoslavija" care a fost foarte iubita dar si detestata datorita temei politice.Se cunoaste faptul ca Lepa Brena a fost intotdeauna o sustinatoare a Iugoslaviei unite.Acest lucru nu a oprit-o sa interpreteze aceasta piesa la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarna din 1984,de la Sarajevo sau la Timisoara ,la un mare concert unde pentru a putea fi vazuta de toata lumea a fost plimbata cu o macara deasupra multimii. La sfarsitul anului 1986,Lepa Brena a devenit cea mai cunoscuta persoana din Iugoslavia,devenind un adevarat sex simbol.In 1987 a continuat sa domine cultura pop lansand filmul "Hajde da se volimo" ("Let's Love Each Other"),unde se gasesc piese de pe albumul cu acelasi nume. Stilul sau muzical cunoaste o importanta intorsatura,influentele traditionale regasindu-se tot mai rar in melodiile sale.Ca si celelalte proiecte,si acesta a cunoscut un mare succes,Lepa Brena mai filmand inca doua parti in 1988 si 1990.Si acestea din urma fiind urmate de doua albume. Pe aceste albume se gaseste un numar extraordinar de succese muzicale, printre care amintesc "Hajde da se volimo", "Golube," "On ne voli me," "Udri Mujo," "Biseru beli," "Ja pripadam samo tebi," "Za¾eli sreæu drugima," si "Èik pogodi" .In plus lanseaza frumoasa piesa "Jablane",compusa de Dino Merlin(un interpret de succes de muzica pop) si inca o piesa controversata, "Jugoslovenska", in colaborare cu trei artisti,fiecare dintr-o zona diferita a Iugoslaviei , Alen Islamoviæ, Vlado Kalember si Danijel Popoviæ. Dupa ce a lansat in 1991, albumul "Zaljubiška" isi ia o binemeritata pauza,parasind Iugoslavia,ducandu-se in Statele Unite,alaturi de sotul sau,jucatorul de tenis Slobodan ®ivojinoviæ. Se intoarce in 1994 cu un nou album de succes,primul fara Slatki Greh,lansand inca un hit "Ja neman drugi dom"("Eu nu am alta casa").Aceasta este melodia preferata a ei si este dedicata primului sau fiu, Stefan. Urmeaza inca doua albume,"Kazna bo¾ija" (1995) si "Šta je bilo, bilo je," (1996),pe care se gasesc doua dintre cele mai mari hituri ale sale,"Luda za tobom" si "Ti si moj greh". In 2000 realizeaza un proiect ,alaturi din nou de Slatki Greh. Chiar daca albumul nu a avut succesul comercial asteptat,fanii interpretei au apreciat melodiile "Kolovoða" si "Meni je teško, najte¾e." 

Sursa: vreaubilet.ro - 9 Martie, 2012