Björk lanseaza Biophilia | Versuri.ro
Björk lanseaza Biophilia | Versuri.ro
spacer
spacer
spacer
Spacer
  Versuri.ro >> Ştiri >> Björk lanseaza Biophilia

Björk lanseaza Biophilia


Björk lanseaza Biophilia

Primul single "Crystalline" este disponibil exclusiv pe iTunes. Premiera mondiala pentru Biophilia a avut loc pe 30 iunie, cu o sesiune multimedia live, la festivalul international din Manchester. 

Björk anunta Biophilia, proiectul ei interdisciplinar cel mai ambitios de pana acum, odata cu lansarea singel-ului principal "Crystalline" exclusiv pe iTunes la nivel mondial.

Biophilia este un proiect multimedia ce cuprinde un album de studio, aplicatii, un nou site, instrumente muzicale personalizate, reprezentatii live si seminarii educationale. 

Björk a colaborat cu dezvoltatori de aplicatii, oameni de stiinta, scriitori, inventatori, muzicieni si producatori de instrumente muzicale pentru a crea o explorare multimedia unica. Proiectul este inspirat din universal inconjurator si exploreaza acele legaturi dintre structurile muzicale si fenomenele naturale, de la cele atomice la cele cosmice.

Single-ul principal al albumului “Crystalline” este disponibil pe iTunes, cu Aplicatiile Biophilia Apps lansate prin One Little Indian. Reprezentatia live Biophilia a avut premiera pe 30 iunie, facand parte din Festivalul International din Manchester. Björk va sustine sase reprezentatii private ale noilor melodii la Campfield Market Hall – primele date din Marea Britanie din ultimii trei ani. Aceasta runda va include si prezentarea unor aplicatii, instrumente inventate si multe altele. Pentru mai multe informatii: //mif.co.uk/event/bjork-biophilia/

Biophilia cuprinde cinci elemente:

I. ALBUMUL:

Mixate de Damian Taylor si Björk, melodiile de pe Biophilia se vor lansa ca un album de studio traditional cu 10 melodii anul acesta, disponibil digital si fizic, in formate standard, si vor fi insotite de Aplicatiile Biophilia. Primul single de pe album, “Crystalline,”, este deja disponibil. Regizorul unic si colaboratul de lunga durata al lui Björk, Michael Gondry, va regiza videoclipul melodiei.

II. APLICATIILE:

Aplicatiile Biophilia reprezinta o colectie de 10 aplicatii, cate una pentru fiecare melodie, care vor fi disponibile prin „aplicatia-mama” centrala, prin One Little Indian. Aceasta platforma va servi drept galaxie tridimensionala in care aplicatiile initiale apar ca si constelatii si celelalte sunt adaugate colectiei la intervale regulate dupa aceea.

Fiecare aplicatie are o tema specifica (in legatura cu melodia care ii corespunde) si combina un element natural cu o caracteristica muzicologica. Continutul unei aplicatii cuprinde: un joc interactiv bazat pe subiectul stiintific si muzical al melodiei, o animatie muzicala a melodiei si un eseu academic. Jocul ofera utilizatorului posibilitatea de a interactiona cu elementele muzicale ale melodiei si de a afla diferitele caracterisitici muzicale in timp ce creeaza propria sa versiune; animatia muzicala combina modalitati conventionale si inovative de reprezentare virtuala a muzicii; iar eseul academic exploreaza ideile din spatele fiecarei melodii si aplicatii, precum si modul in care sunt realizate din punct de vedere muzical.

Aplicatiile Biophilia au fost dezvoltate cu o echipa aleasa de Björk care cuprinde zece dintre cele mai cunoscuti si de succes dezvoltatori de aplicatii din zilele noastre. Echipa este condusa de Scott Snibbe Studio, creatorul aplicatiilor cel mai bine vandute Gravilux si Bubble Harp, gazda celor mai premiati designeri, animatori si experti de top in ceea ce priveste codarea si criptarea.

 III. REPREZENTATII LIVE:

Reprezentatia live Biophilia a avut premiera mondiala pe 30 iunie la Festivalul International din Manchester si va continua ca un turneu de trei ani, in runde de cate sase saptamani in opt orase diferite. In fiecare oras, Björk va canta Biophilia de doua ori pe saptamana, folosind aplicatiile pentru a crea sesiuni live la instrumentee muzicale personalizate si atmosfera similara ceei din cadrul aplicatiei. In restul saptamanii, locatiile vor gazdui o serie de seminarii muzical-educationale in colaborare cu scolile locale.

Björk a luat o serie de instrumente muzicale unice pentru a o acompania in turneul live. Echipa care a creat aceste instrumente cuprinde un inventator englez, un creator de orga islandez si un absolvent al MIT Media Lab. Printre aceste creatii exista 10 harpe cu pedala, in care miscarea de leganare trage corzile si ilustreaza subiectul gravitational al melodiilor. Exista si o harpa unica de 3 metri numita Sharpsichord, o orga din tevi si celeste (redecorata cu bare de bronz), un mecanism geaman de tesle muzicale, acompaniate de un cor compus din 24 de femei islandeze premiate. Reprezentatia Live Biophilia are loc in spatii si muzee special alese, mai degraba decat in locatii tipice.  Björk va canta pentru o audienta mai mica de 2.000 de oameni pentru a crea o experienta intima in care membrii auditoriului se afla la cativa metri de scena.

IV.  DOCUMENTAR:

Un documentar de 90 de minute cu privire la proiectul Biophilia se filmeaza in prezent de Pulse Films. Filmul va fi o explorare a procesului creativ al lui Björk, felul in care combina diferite elemente pentru acest proiect. Aici o vom vedea la munca in repetitiile pentru reprezentatia live, in studio lucrand la album si prin intermediul unui footage, unui interviu si a unei demonstratii vom descoperi cum a fost conceput si realizat proiectul. Pe parcurs vom descoperi mai multe despre relatia fascinaanta dintre muzica si lumea naturala. Punctul culminant al acestui element al filmului va fi dezvaluirea proiectului. Documentarul va fi difuzat ulterior in campania Biophilia.

V. WEBSITE

www.bjork.com s-a relansat pentru Biophilia folosind ultima tehnologie HTML5.  Site-ul este acum animat in mod unic si interactiv pentru a oferi o experienta artistica cu totul deosebita de celelalte.

 

 

Sursa: Universal Music Romania - 12 Iulie, 2011Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :-)


Spacer
Spacer  Caută    cu Google direct


 Traducere automatăAutentificare
Close 


  spacer
Versiunea mobilă | RSS | Arhivă stiri | Arhivă cereri | Parteneri media | Resurse | Condiții de utilizare | Politica de confidentialitate | Contact
 
 

#   a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   x   y   z