Alexandra Ungureanu lansează „Vântule”, povestea unei iubiri tulburătoare | Versuri.ro
Alexandra Ungureanu lansează „Vântule”, povestea unei iubiri tulburătoare | Versuri.ro
spacer
spacer
spacer
Spacer
  Versuri.ro >> Ştiri >> Alexandra Ungureanu lansează „Vântule”, povestea unei iubiri tulburătoare

Alexandra Ungureanu lansează „Vântule”, povestea unei iubiri tulburătoare


Alexandra Ungureanu lansează „Vântule”, povestea unei iubiri tulburătoare
Alexandra Ungureanu creează un mix de genuri muzicale din zona electro şi elemente de folclor autentic într-o piesă electro-pop cu influenţe tradiţionale, care subliniază un sound original. Inspirată de experienţe şi trăiri personale, "Vântule" foloseşte un instrument tradiţional ce are aici o rezonanţă nostalgică şi misterioasă - ţambalul. 

"Vântule", o piesa visătoare şi pasională pentru care artista a colaborat cu producătorul Sebastian Lazăr şi tânăra artistă Regyna, are parte de un impresionant videoclip filmat în locaţii spectaculoase din ţară, dar şi în Bucureşti, după un concept imaginat de Cosmin Florea, Creative Director.  

"Videoclipul surprinde frământarea sufletească ajunsă la apogeu, aproape de nebunie, şi însingurarea, atunci când iubirea devine toxică. E ca un fel de călătorie scăpată de sub control prin spaţii necunoscute, în care experimentezi tot felul de stări. Am filmat pe plaja Corbu, lacul Iacobdeal şi într-o zonă la poalele Munţilor Măcin, locuri splendide al căror farmec este esenţial în construcţia videoclipului. Cadrul meu preferat este cel cu patul care pluteşte în mijlocul lacului - îmi stârneşte un amalgam de emoţii şi mă face să mă gândesc la diverse semnificaţii - măreţie, mister, abandon. Iubesc imaginea cinematografică şi stylingul minimalist, care conturează o abordare foarte feminină şi naturală", spune Alexandra Ungureanu.

"Vântule" continuă misiunea artistei de a reconstrui şi reinterpreta estetica românească autentică.

"Mi-am imaginat povestea clipului din primul moment în care am ascultat piesa. Ea visează că e luată de vântul care o poartă în diferite spaţii, iar etapele visului şi curgerea lui, în căutarea de sine, îi urmăresc trăirile. Astfel, o vedem pe Alexandra într-un pat ce apoi e purtat de ape, o urmărim alergând pe plajă, zburând către un alt loc, alergând pe un câmp sau traversând alte zone mirifice. Am filmat două zile în nişte locuri formidabile şi a fost o experienţă pe care aş repeta-o oricând. Ne-am fi dorit să prindem şi un apus, dar din cauza traficului nu am mai apucat să facem asta. Sunt impresionat, însă, de energia Alexandrei, care a alergat ore întregi printre ciulini şi spini, pe pietre şi pe câmp, mereu cu zâmbetul pe buze", a declarat Cosmin Florea.

După #BateBate, primul single lansat sub label-ul Cat Music, pentru care a lucrat împreună cu Marius Moga, artista explorează în continuare "îmbinarea între electropop, instrumente tradiţionale şi folclor autentic", inspirată, însă, de o linie instrumentală născută din colaborarea cu Sebastian Lazar şi pornită de la un ritm de ţambal, un sampler de chitară, un ritm tribal, toate combinate cu ecoul misterios al unor voci arhaice.

""Vântule" este o piesă învolburată şi visătoare în acelaşi timp, care acompaniază o poveste de dragoste pasională. E un mix de sunete sintetice şi organice, instrumente electronice şi tradiţionale româneşti, cu vocea mea alături de voci procesate, psihedelice. Iniţial povestea de dragoste pare a se desfăşura într-un cadru idilic, natural, în anotimpul împlinirii, vara. Treptat, se dezvăluie o atmosferă tensionată şi anxioasă. Există totuşi un dezechilibru, o neîmplinire ascunsă care pune capăt relaţiei, iar din suferinţă se naşte apoi creaţia, singura eternă. (Ţi-am dat culoare, te-am pus în cuvinte/ Cu o lume întreagă te cânt, iubite)" – spune Alexandra Ungureanu.    

Atmosfera specială a piesei i se datoreaza şi Regynei, un artist tânăr, dar foarte matur ca expresie, alaturi de care Alexandra Ungureanu va lucra şi pentru următoarele proiecte, precum şi echipei alături de care Alexandra Ungureanu a reorchestrat mare parte din repertoriul ei de până acum, Sebastian Lazăr, Vlad Măzărel şi Gabriel Băruţă.

Partea vizuală a poveştii a fost completată de Cosmin Florea - creative direction, styling, scenografie, clipul marcând, de altfel, al doilea proiect al artistei la care este creative director şi 8 ani de colaborare Alexandra Ungureanu. De imagine şi montaj s-a ocupat Sergiu Nicula.

"Vântule"

Muzică: Sebastian Lazăr, Regyna, Alexandra Ungureanu
Lyrics: Regyna, Alexandra Ungureanu
Producător: Sebastian Lazăr
Co-producător: Vlad Măzărel
Mix & Master: Gabriel Băruţă, Sebastian Lazăr

Videoclip:
Creative Director: Cosmin Florea 
DOP & Montaj: Sergiu Nicula
Make-Up: Cristian Bucă

Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :-)


Versuri Alexandra Ungureanu - Vantule trimise de Mihai:

Flori de mac mi-ai pus în par
Sărut de soare prin suflet şi trup
Cânta-i, vara, de mine, prin plopi
Cânta-i tu, că eu am să mă duc

Că pe o luna m-ai adorat
Seară, prin păduri, m-ai căutat
Cântecul verii l-ai ascultat
În inima ţi-a răsunat

Vântule, du-mă departe
Să-mi poarte dorul o noapte
Să fumez şi să m-adun
C-am tot plâns că un nebun

Sub cearşaf mi-ai spus poveşti
Săruturi, basme, cât mă doreşti
Ţi-am dat culoare, te-am pus în cuvinte
Cu-o lume-ntreagă te cant, iubite

Cu maci şi soare tu vei pleca
Cu vara în suflet vei dispărea
Liniştea ai s-o asculţi
Doar în vis o să mă auzi

Spacer
Spacer  Caută    cu Google direct


 Traducere automatăAutentificare
Close 


  spacer
Versiunea mobilă | RSS | Arhivă stiri | Arhivă cereri | Parteneri media | Resurse | Condiții de utilizare | Politica de confidentialitate | Contact
 
 

#   a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   x   y   z