CTC Vs Carla’s Dreams, la Sala Polivalentă | Versuri.ro
CTC Vs Carla’s Dreams, la Sala Polivalentă | Versuri.ro
spacer
spacer
spacer
Spacer
  Versuri.ro >> Evenimente >> CTC Vs Carla’s Dreams, la Sala Polivalentă

CTC Vs Carla’s Dreams, la Sala Polivalentă


CTC Vs Carla’s Dreams, la Sala Polivalentă
Nici bine nu s-a terminat vara, că ni se pregăteşte deja surpriza muzicală a toamnei, poate chiar a anului, nu pe una, ci pe două scene în acelaşi timp, în acelaşi spaţiu, de la aceeaşi oră. Pentru prima oară în România, Red Bull SoundClash, un concept unic şi prietenos al duelurilor muzicale vă aduce faţă-n faţă două dintre numele consacrate şi controversate: CTC şi Carla's Dreams. Artiştii îşi vor antrena împreună fanii, pe 28 septembrie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, unde vor răspunde mai multor provocări şi vor trece prin mai multe runde.

Noţiunea de Soundclash a apărut în anii '50 în Jamaica, în rândul artiştilor reggae care aveau nevoie de provocări noi şi care se întreceau în versuri şi ritmuri felurite pentru a capta atenţia publicului. Îmbinarea de DJ-ing, muzică live şi MC începea să atragă publicul din ce în ce mai tare, însă duelurile muzicale apăreau încă din Baroc, pe când Bach şi Handel concurau la curtea habsburgilor, continuând mai apoi, pe ritmuri jazz, când trupe din New Orleans doar asta făceau. Prima ediţie a Red Bull SoundClash a avut loc în 2006 în Olanda, iar de atunci a făcut înconjurul lumii pe cinci continente, în peste 50 de dueluri.

Red Bull SoundClash oferă setting-ul perfect, spaţiul de joacă de care muzicienii au nevoie pentru o confruntare creativă şi fără precedent. Nu vorbim nici despre un simplu concert, nici de două consecutive, ci de o rivalitate care îi scoate atât pe artiştii de la Carla's Dreams, cât şi pe cei de la CTC din zona de confort şi îi aruncă în acest vortex al ritmurilor improvizate şi al jumătăţilor de piese pe care unii şi le vor continua celorlalţi. Fiecare trupă va avea câte o scenă care-i va fi casă pentru două ore, fiecare îl va invita pe celălalt să schimbe ritmul, să arate că poate mai mult şi mai tare.

Celebra trupă americană hip-hop The Roots a fost unul din capetele de afiş la un SoundClash în Boston, în 2009, faţă în faţă cu orchestra de ritmuri afro Antibalas. După un show de vis pe care l-au dus împreună cele două trupe, toboşarul The Roots rezuma experienţa îmbinării celor două stiluri: "Evenimentul este, practic, un zvâc prietenos şi creativ, o camaraderie bazată pe respect şi admiraţie mutuală." Red Bull SoundClash continuă să atragă, prin formatul inovativ, prin curiozitatea faţă de necunoscut, nume tot mai mari precum The Call, Erykah Badu, The Shiny Toy Guns, The Vasco Era, Supergroove Member Joe Lonie.

Dincolo de provocarea de a se întrece pentru prima oară în ritmuri şi rime, CTC şi Carla's Dreams sunt două feţe ale unei monede. Fiecare este imaginea unui colectiv de oameni creativi, cu poveşti de cântat în faţa miilor de fani. Pe o faţă a monedei avem hip-hop-ul autohton care spune tare, răspicat şi impulsiv poveşti despre familii, droguri, sărăcie şi "răni deschise de care nimănui nu-i pasă", pe cealaltă avem pe ritmuri rock-pop-jazz poveşti mai aşezate, dureroase, despre eroi, despărţiri şi iubire.

Vlad Dobrescu, Doc, Deliric şi DJ NASA au ocupat scena underground hip-hop încă de prin '97, când abia începeau să lege primele prietenii şi să scrie versuri, fiecare despre Bucureştiul lui. Cântă împreună în formula CTC, sau separat, sau câte doi, însă rădăcinile lor comune se simt în versuri şi se răspândesc repede de pe scenă pe buzele fanilor. Carla's Dreams e un proiect muzical, fiecare component venind poveştile lui. Este un proiect muzical din Republica Moldova care a reuşit să cucerească publicul de pe ambele părţi ale Prutului. Deşi s-au lansat cu doar patru ani în urmă prin deja celebra P.O.H.U.I., deşi faţa le este acoperită de culoare la fiecare concert, au ajuns repede la radio, pe scene, în maşinile şi căştile românilor.Dincolo de provocările lansate între ei, Carla's Dreams şi CTC răspund în primul rând provocării de a începe împreună, prin Red Bull SoundClash, o colaborare în care, pentru o seară, moneda rămâne pe muchie.

Dar ce este mai exact Red Bull SoundClash?

Red Bull SoundClash oferă spaţiul de joacă de care artiştii au nevoie pentru o confruntare creativă fără precedent: 2 scene, 4 runde provocatoare şi un public care decide învingătorul.

THE WARM UP – Fiecare trupă cântă 3 piese din repertoriul propriu.

RUNDA 1: 'THE COVER' – Artiştii interpretează o melodie celebră în stilul propriu.

RUNDA 2: 'THE TAKE OVER' – Carla's Dreams începe o piesă, CTC o preia din mers şi o continuă în stilul lor, apoi începe CTC şi preia Carla's Dreams... timp de 4 piese.

RUNDA 3: 'THE CLASH' – Trupele interpretează 3 piese proprii în 3 stiluri muzicale diferite.

RUNDA 4: 'THE WILD CARD' – Fiecare trupă aduce pe scenă un invitat special surpriză.
Share pentru a distribui şi prietenilor tăi! Îţi mulţumim! :-)


Spacer
Spacer  Caută    cu Google direct


 Traducere automatăAutentificare
Close 


  spacer
Versiunea mobilă | RSS | Arhivă stiri | Arhivă cereri | Parteneri media | Resurse | Condiții de utilizare | Politica de confidentialitate | Contact
 
 

#   a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   x   y   z