# a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Versuri.ro >> Ştiri >> NEV ft. Kalina - Vara Vine

NEV ft. Kalina - Vara Vine

NEV ft. Kalina - Vara Vine
Doua frumoase surori nascute in Macedonia, dar care locuiesc de 16 ani in Chicago, au invatat limba romana, desi nu au nici cea mai mica legatura cu romana sau aromana. Pur si simplu s-au indragostit de muzica romaneasca, fapt ce le-a determinat pe Nev si Kalina Neskoski sa revina in atentia fanilor din Romania cu noul single, "Vara Vine", ce beneficiaza si de un clip pe masura.

"Single-ul "Vara Vine" l-am scris in anul 2013 si este a doua piesa romaneasca pe care am compus-o. Am produs un demo in 2015, dar am stiut ca are nevoie de amprenta cuiva care intelege muzica si tobele reggae mult mai bine, asa ca l-am contactat pe Vlad Sfichi de la Lion Riddims si pe Olvidiu Savu.", a spus Nev.

"Cand am filmat videoclipul piesei pe plaja din Chicago, au venit o multime de oameni in spatele cineastului sa ne vada. A fost un moment minunat fiindca noi am cantat in limba romana, iar publicul american a fost foarte incantat sa stea acolo cu noi ca sa asculte piesa. They loved it!", a adaugat Kalina.

"Cand am avut 12 de ani m-am indragostit de piesa "Dragostea Din Tei" si astfel am inceput sa ascult piesele trupei O-Zone. Sora mea a cunoscut doua prietene romance in liceu si ele mi-au dat cateva CD-uri cu piese romanesti (3 Sud Est, Akcent si BUG Mafia). Deodata, m-am transformat intr-o romanca si nici nu mi-am dat seama. In acelasi timp, familia mea a trebuit sa se obisnuiasca cu aceasta pasiune fiindca la noi acasa incepusem sa ascult muzica romaneasca non-stop. Asa am "molipsit-o" si pe Kalina care a inceput sa cante cu mine in romana.", a declarat Nev.

Fiind tot mai mult atrase de limba romana, acestea au luat carti "Teach Yourself Romanian" de la biblioteca din Chicago si au inceput sa studieze, ca mai apoi sa puna in practica cu acele prietene din liceu.

"Cu cat imbatraneam, cu atat descopeream muzica mult mai frumoasa si pretioasa din Romania. Ca si compozitor, nu am cum sa nu ascult toate genurile de muzica, dar cea mai respectuoasa muzica din viata mea este si o sa fie taraful romanesc, aceasta muzica fiind importanta pentru mine deoarece bunicul meu a scris piese pentru orchestra populara din Macedonia.", a mai spus Nev.

Si Kalina, si fratele lor sunt muziceni, ei dandu-i lectii de canto si chitara lui Nev, iar in 2012 aceasta a inceput sa faca diverse coveruri dupa piese rap romanesti.

Intr-o zi, dupa serviciu, Nev a venit acasa si s-a hotarat sa cante piesa "Dragoste La Prima Vedere", a lui Alex Velea si Connect-R, i-a trimis-o lui Velea, iar acesta, fiind impresionat de interpretare, a postat-o pe facebookul lui si asa surorile au inceput sa fie ascultate si apreciate de romani pe canalul lor de YouTube, Balkance, primind chiar si mesaje cu sugestii de piese pe care sa le cante.