# a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
Versuri.ro >> Evenimente >> Celebrul violinist Nigel Kennedy concerteaza la Sala Palatului

Celebrul violinist Nigel Kennedy concerteaza la Sala Palatului

Celebrul violinist Nigel Kennedy concerteaza la Sala Palatului
In data de 2 aprilie, Asociatia Culturala Maria Domina si Agentia Vreau Bilet il vor aduce pe scena Salii Palatului din capitala pe unul dintre cei mai bine vanduti  violonisti ai lumii, celebrul Nigel Kennedy. Artistul britanic va sustine un concert  jazz, alaturi de grupul sau de jazz-fusion - "Nigel Kennedy Quintet" din componenta caruia fac parte: Piotr Wylezol, Adam Kowalewski, Krzysztof Dziedzic şi Tomasz Grzegorski. In concertele sustinute in acompaniamentul "Nigel Kennedy Quintet" - artistul ofera audientei o aventura indrazneata in diverse stiluri muzicale, de la clasic, la jazz, la fusion, la rock.
 
Reprezentatia de la Bucuresti va cuprinde un program variat,  piese originale de jazz imbinate armonios cu prelucrari muzicale dupa Jimi Hendrix precum “Purple Haze” sau “3rd Stone From The Sun”, compozitii din repertoriul trupei ”The Doors” pentru care Nigel Kennedy a cunoscut  celebritatea. De peste douazeci si cinci de ani, Nigel Kennedy este recunoscut ca fiind unul dintre virtuozii vioarei si este, fara indoiala, unul dintre cei mai importanti violonisti pe care i-a produs Marea Britanie vreodata. Tehnica lui, virtuozitatea si talentul unic au adus noi perspective atat repertoriului clasic cat si celui contemporan. 
 
Biletele pentru acest eveniment au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate prin intermediul Agentiei Vreau Bilet de la Unirea Shopping Center etj.2, Sala Palatului, din Libraria Mihai Eminescu, in reteaua Eventim si online prin www.vreaubilet.ro. Pretul unui bilet variaza intre 80 si 250 Ron in functie de categoria de loc.
 
Artistul nu se afla pentru prima data in Romania. Anul trecut, Nigel Kennedy a mai concertat la Bucuresti  alaturi de Damian Draghici, intr-un spectacol extraordinar, sustinut in Piata Constitutiei. De la o varsta frageda a fost protejatul lui Yehudi Menuhin si a studiat la scoala acestuia. Dupa moartea lui Menuhin, s-a aflat ca violonistul legendar a finantat personal educatia lui Kennedy. In septembrie 2002, Nigel Kennedy a fost numit director artistic al Orchestrei Poloneze de Camera, functie ce a fost detinuta si de Lordul Menuhin. Discografia artistului este extrem de populara. Versiunea sa a celebrelor "Anotimpuri" ale lui Vivaldi a intrat in Cartea Recordurilor ca cea mai bine vanduta inregistrare a tuturor timpurilor, vanzand peste 2 milioane de exemplare si ramanand peste doi ani in topurile de specialitate. De-a lungul carierei a concertat in nenumarate randuri alaturi de cele mai prestigioase orchestre si dirijori din intreaga lume si a susţinut spectacole publice si private pentru membrii familiei regale britanice fiind apreciat cu premii precum „Outstanding Contribution to British Music”, Best Male Artist of the Year la Premiile Brit, un premiu Vivement Dimanche Gold, numeroase Echo Awards si Switzerland’s Gold Rose of Montreux. Printre mai multe viori electrice personalizate, Nigel Kennedy detine si un instrument din 1732 produs de catre Carlo Bergonzi din Cremona ce a inlocuit in 1990 in mod surprinzator vioara sa Stradivarius „The Cathedral”. A colaborat cu artisti precum Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush, Ron Carter si Jack DeJohnette.

Sursa: vreaubilet.ro - 2 Februarie, 2012